Hovenier Theo Denayere
Zandlaan 12, 2181 HS Hillegom
Telefoon: 06-51409719 / 0252-525960
E-mail: theo@theodenayere.nl

» Bezoek onze webshop

Klanten geven ons een: 9.0/10
» 21 individuele klantbeoordelingen

Bel voor een vrijblijvende afspraak
 0252-525960

Ontwerp

tuinontwerp

Aan de basis van een droomtuin ligt een goed ontwerp. Hoe groot uw tuin is, maakt daarbij niet uit. Deze gedachtefout wordt nog wel eens gemaakt. Van iedere tuin hoe groot of hoe klein dan ook, is een droomtuin te maken.

Hoe komt zo’n ontwerp tot stand? Aan de hand van een gesprek, waarin wij duidelijk proberen te krijgen wat uw tuinwensen zijn, gaan wij aan de slag. Het ontwerp moet natuurlijk al die wensen bevatten, maar ook origineel en technisch realiseerbaar zijn. Bij een ontwerp hoort ook een beplantingsplan en matenplan.

Een ontwerp is een tekening van uw tuin die aangeeft hoe de indeling van de tuin er uit gaat zien. Het is een twee dimensionale weergave. Wij bieden de mogelijkheid om uw tuin in drie dimensies te zien. In deze 3D-animatiefilm loopt u de gehele tuin door en kan de tuin zo vanuit alle hoeken bekeken worden. De film kan zowel in een dag- als avondversie vertoond worden. In de avondversie kunt u dan bijvoorbeeld goed zien hoe de verlichting in de tuin werkt. Ook op YouTube kunt u voorbeelden van deze manier van ontwerpen zien.

 

Een beplantingsplan is een lijst van planten waarvoor als basis het ontwerp dient. Door een goed beplantingsplan beleeft u veel meer plezier in uw tuin. In dit plan staat waar en wat er geplant wordt, maar ook de hoogtes, kleur en bloeitijd. Het is een naslagwerk.

Zodra het ontwerp klaar is spreken wij dit met elkaar door en kunnen er nog wijzigingen worden door gevoerd. Uiteraard zit er bij het ontwerp een compleet uitgewerkte en overzichtelijke offerte. Uit deze offerte blijkt precies wat de diverse onderdelen kosten en dit voorkomt (nare) verrassingen.

We gaan niet over een nacht ijs. Een goede tuin komt tot stand door een gedegen en goed doordracht plan.